E-kirjojen hinnat sekä taustaa
E-kirja on pdf-muotoinen teos, jota on helppo lukea tietokoneelta, tabletilta tai vaikka puhelimesta. E-kirjat ja tilauksen lasku toimitetaan tilaajan sähköpostiin

Kahden miekan Karjala

5 €

Rosoisen Suomen kasvatit

5 €

Kyl myö selvitää

5 €

Selvittiihä myö sittenkii

5 €

Piha täynnä poikia

5 €

Kaikki e-kirjat JÄSENHINTAAN yhteensä

20€

Tilaukset: pitammi10@live.com

E-kirjat ja tilauksen lasku toimitetaan tilaajan sähköpostiin.

              EI-JÄSENILLE TILAUSHINNAT 9 eur/kirja,  kaikki 5 kirjaa yht. 35 eur

Kahden miekan Karjala

Historiataustainen kertomus Karjalan asuttamisesta. Itsenäinen teos, joka samalla muodostaa johdannon Karjala-trilogialle. Miten Karjala muodostui vuosisatojen kuluessa kahdeksi Karjalaksi, Laatokan Karjalaksi ja Viipurin Karjalaksi? Miten Karjala asutettiin ja keiden toimesta? Kaksi uskontoa, kaksi valtakuntaa, miekan ja sapelin voimalla, kaksi erilaista maailmaa ja yhteiskuntaa on kuin mosaiikin palaset. Tuliko siitä jonkinlainen kokonaisuus?

Rosoisen Suomen kasvatit

Trilogian 1. osa. Kertomus kahden karjalaissuvun Suomesta vuosina 1900–1939. Millaisessa Suomessa viime vuosisadan alkuvuosikymmeninä elettiin? Kirja kuljettaa lukijansa läpi suomalaisen yhteiskunnan kuohunnan, itsenäistymisen, tilapäisen rauhoittumisen, rakentumisen ja jatkuvan sodan uhkan 1900-luvun ensimmäisten neljän vuosikymmenen aikana seuraten kahden karjalaissuvun elämänvaiheita.

Kyl myö selvitää

Trilogian 2. osa. Nuoren kannakselaisperheen selviytymistarina talvisodan ajoilta. Romaani on kiehtovan monipuolinen kuvaus noskualaisen opettajaperheen ja Vuoksella toimineen ponttonipataljoonan vaiheista syksystä 1939 talvisodan päättymiseen maaliskuussa 1940. Teos perustuu opettaja-äidin henkilökohtaisiin kirjallisiin muisteloihin tuolta ajalta samoin kuin opettaja-isän, talvisodan aikaisen ponttonipataljoonan joukkueenjohtajan jälkiin Sota-arkistossa ja pataljoonaa kuvaavassa historiakirjassa.

Selvittiihä myö sittekii

Trilogian 3. osa. Romaani kuvaa jatkosodan aikaista elämää koti- ja sotarintamalla. Kerronta liikkuu perheen isän mukana Rukajärven tiellä, Laatokalla, Kannaksella, Aunuksen maastossa ja Saimaalla, äidin mukana puolestaan evakkopaikoissa Kalvolassa, Pomarkussa, Kokemäellä, Mietoisissa ja Peräseinäjoella, välillä käydään entisessä kodissa ja työpaikalla Antrean Noskuassa, osa perheestä pyörii Hiitolassa. Kahdeksan muuton evakkoperhe asettuu lopulta paikoilleen Savonlinna–Sääminkiin, josta tulee sodan jälkeisen ajan kiinteä kotipaikkakunta.

Piha täynnä poikia

Karjala-sarjan epilogi. Perhe jatkoi evakkotietään elokuussa 1948 Sääminkiin Savonlinnan kupeeseen. Kirja kertoo uuden elämän rakentamisesta sotien jälkeisenä vuosikymmenenä 1948-1955. Lähes kaikki oli omatoimisesti yhdessä muiden kanssa talkoilla rakennettava. Lukija, joka katselee asioita nykyperspektiivistä, hämmästyy tulosta. Trilogia kattaa kokonaisuudessaan karjalaisuuden pitkän historian päätyen yksityiskohtaiseen ja verevään yhden perhekunnan viimeisen siirtolaistaipaleen kuvaukseen.

Tutustu kirja-arvioon (Aamuposti 9.11.2018) tästä

Kirjailija

Kirjailija-rovasti Veli-Pekka Toiviainen on Viipurissa marraskuussa 1939 syntynyt antrealainen, jonka koti- ja koulukaupungiksi vakiintui lopulta Savonlinna. Siitä tuli myös hänen ensimmäinen papillinen virkapaikkansa.

Kirjoittaminen on aina kuulunut hänelle ominaisiin toimintatapoihin. Siitä mainittakoon sadat pakinat, lukuisat artikkelit ja 15 julkaistua kirjaa, kristillisiä kirjoja, matkakirjoja, historiakirjoja ja nyt viime sotiemme aikaan liittyviä uudentyyppisiä historiallisia romaaneja Karjala-trilogiana